Bolighandel og jura

Står du overfor køb eller salg af fast ejendom, bør du sikre dig juridisk mod at stå med et eventuelt erstatningskrav, enten rettet imod dig, eller hvor du skal rette et krav mod en køber/sælger.

Der findes en række advokater med speciale i bolighandler, såvel som tilbudstjenester hvor du kan finde en egnet advokat, jurist eller anden rådgiver.

Det kan ofte betale sig at vælge en autoriseret advokat fremfor en jurist eller en ejendomsmægler/købermægler til at assistere med det juridiske arbejde i en bolighandel. Det kan være udarbejdelse af skøde og refusionDet skyldes at en advokat har en lovpligtig ansvarsforsikring, sådan at hvis du mod forventing skulle stå med et tab forårsaget af bla. dårlig rådgivning, så vil du kunne rette et krav mod et forsikringsselskab.

Blandt advokater er der også forskel på om kvaliteten. Sørg for at finde en advokat med erfaring indenfor bolighandler, og som også har stor erfaring med tinglysning. Så slipper du for en masse besvær og mulige mer-omkostninger. Det er ikke sjældent at en allround-advokat fejler i tinglysningsprocessen med forsinkelse til følge for eks. lån og finansiering.

Vælg en boligadvokat

En boligadvokat er en beskyttet titel som kun advokater kan benytte – omend alle advokater kan kalde sig boligadvokater uanset erfaring og speciale. Sørg derfor at sikre dig at den valgte “boligadvokat” reelt har erfaring og ekspertise indenfor bolighandler – du skal finde en advokat til bolighandel. Du kan tjekke eventuel trustpilot og kundeudtalelser. Hvis du intet kan finde, ja, så er advokaten givetvis ikke så rutineret.

Tilstandsrapporten yder ekstra beskyttelse

Udover en god advokat med forsikring bør man også få udarbejdet en tilstandsrapport, så man både for en gennemgang af boligen, så man ved hvad man køber/sælger. Dertil er tilstandsrapporten grundlaget for en ejerskifteforsikring der beskytter i tilfælde af mangler i bolighandlen, der kan dukke op efter boligen er overtaget. Tilstandsrapporten laves af en byggesagkyndig der er beskikket af erhvervstyrelsen. Tjek priser på tilstandsrapporten på maeglerinfo.dk/tilstandsrapport


Skriv et svar